2019第一学期高一英语期中试卷

  高一英语第一学期期中试卷阅读

  第I卷(共90分)

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在答题卷的相应位置。听完每段对话后,你都有l0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1.Where does the conversation probably take place?

  A. In a restaurant. B. In a hotel. C. In a store.

  2. What did the woman think they would do?

  A. See an exhibition. B. Have a meeting. C. Attend a lecture.

  3. What will the man probably do next?

  A. Go back to his work. B. Eat out for lunch. C. Pick up Jenny.

  4. What’s the relationship between the two speakers?

  A. Hotel manager and tourist. B. Professor and student.

  C. Salesman and customer.

  5. How much will the woman pay for one chair?

  A. $59. B. $62. C. $65.

  第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在答题卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时问。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料, 回答第6、7题。

  6.What part-time job does the woman do?

  A. A teacher. B. A guide. C. A cleaner.

  7. Why does the woman like the job?

  A. She can get a high pay. B. She can have more spare time.

  C. She can get some good work experience.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. When will the man leave China?

  A. In one month. B. In two weeks. C. Next year.

  9. Why can’t the man decide when to come to China again?

  A. His mother hasn’t recovered yet. B. He hasn’t found a job in China.

  C. He wants to work in America.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10.Where does the man get the information about the woman?

  A. From the TV. B. From the Internet. C. From the newspaper.

  11. What kind of school does the woman want to open?

  A. A kindergarten for the left-behind children.

  B. A music school for disabled children.

  C. A nursery for homeless children.

  12. What do we know about the woman?

  A. She works hard. B. She likes traveling. C. She has a college education.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13.What does the man living upstairs do bothers(打扰) the woman?

  A. He plays the piano at night. B. He often knocks on her door.

  C. He often watches TV late at night.

  14.What can we learn about the woman who lives across the hall?

  A. She wants to share her apartment with the woman.

  B. She likes to borrow things from the woman.

  C. She has an extra room to rent.

  15.Who is Jennifer probably?

  A. The man’s sister. B. The woman’s sister. C. Susan’s former roommate.

  16.What will the woman probably do?

  A. Talk to her neighbors. B. Move in a big apartment. C. Call Susan for help.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17.How many people are there in the speaker’s family?

  A. 4. B. 5. C. 6.

  18.How does the speaker’s father go to work?

  A. By car. B. By bus. C. By subway.

  19.What is the speaker’s mother probably?

  A. A teacher. B. A doctor. C. A housewife.

  20.Where does the speaker’s brother usually go on Saturday?

  A. The dance club. B. The basketball club. C. The football club.

  第二部分:阅读理解(共两节,满分30分)

  第一节 (共10小题;每小题2分,满分20分)

  阅读下列短文,从每题所给的4个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

  A

  A few months ago I was at a bus stop in town in the evening. The bus came on time and I took the window seat. The bus route was by the seashore and I was enjoying the breeze (微风) while watching the sea waves. After a few minutes the bus made its next stop. A young boy and a girl got on. They were standing on my left when the bus pulled off. I looked at them curiously and realized that all the window seats were occupied (占据). They could sit but not together. Suddenly a different wave passed through my body and my inner mind gave me the advice to get up. I got up and offered them my seat. The young lady smiled kindly and said thanks. I occupied another seat and we parted our ways. I don’t remember whether I got off the bus before them or not.

  Months passed by. Suddenly one day while I was standing at the same bus stop waiting some time for the bus to arrive I heard a voice.

  “Excuse me, Uncle.” I looked in the direction of the voice. It was a beautiful young lady.

  Puzzled, I said, “I do not know you.”

  She said, “Do you remember you gave us your window seat?”

  Puzzled, I said, “Maybe, but what is so great in that?”

  She said, “If you had not given your seat that day, perhaps I would have not sat with my friend. By sitting together it helped us bridge a misunderstanding that had been between us forever. Do you know we are getting married next month?”

  “Good! God bless both of you,” I replied.

  The young lady again said thank you and went on her journey. I realized the importance of giving that day.

  21. Why were the young boy and the girl standing on the bus?

  A. Because they wanted to enjoy the sea view.

  B. Because they preferred to stand.

  C. Because there were no empty seats.

  D. Because they couldn’t sit together.

  22. The underlined sentence in the first paragraph probably means that the author had a feeling that ______.

  A. he wanted to do something special

  B. the sea wave made him upset

  C. a wave from the sea flooded him

  D. he wanted to make a sea wave in his heart

  23. The author’s act of kindness helped the young boy and the girl ______.

  A. begin to talk to each other again after a quarrel

  B. clear up a misunderstanding between them

  C. sit together and become friends very soon

  D. know each other and get married

  B

  CHENGDU—The death from a landslide in Southwest China’s Sichuan province has risen to 18 after another six bodies were found, local authorities said.

  By 2:10 pm Thursday, rescuers had found 18 bodies from the landslide that happened on Wednesday morning in the village of Sanxi in Dujiangyan city, according to sources with the Dujiangyan municipal committee of the Communist Party of China.

  An initial investigation(最初的调查)showed that 107 people across the city were missing or could not immediately be reached. Local authorities are continuing to verify(核实)the exact number of those missing. Search and rescue work is underway.

  The landslide, which had buried 11 homes in the area that was struck by a devastating earthquake in 2008, is believed to have been triggered by heavy rainstorms since Monday evening.

  The affected area of the landslide is 2 kilometers long, with about 1.5 million cubic meters of mud, rock and debris, said Qiao Jianping, a researcher with the Institute of Mountain Hazards and Environment under the Chinese Academy of Sciences.

  24. When did the landslide happen?

  A. At 2:10 pm Thursday. B. On Wednesday morning.

  C. The author didn’t tell us. D. On Monday evening.

  25. Which of the following words can replace the underline d word “triggered” in Para. 4?

  A. Brought. B. Raised. C. Caused. D. Taken.

  26. What is the reason for this landslide?

  A. The earthquake in 2008.

  B. The heavy rainstorms since Monday evening.

  C. The local government didn’t care about the small village.

  D. The village is too small to fight against the landslide.

  C

  This summer I went to Iceland with my family. I had a great time there.

  Day 1

  Today we walked around the capital of Iceland. Reykjavik is a wonderful city filled with lots of history, shopping and delicious restaurants. There are ruins dating back to the Viking Era down Reykjavik’s oldest main downtown streets. One famous monument of Reykjavik is the large church built in the city center. The church offers a view of the city that is amazing.

  Day 2

  We got on the bus for the Golden Circle tour where we went through the famous Thingvellir National Park, then on to the Golden Waterfall in the highlands and the Geyser (天然热喷泉). The most amazing part of this tour for me was our trip to the Geyser. There were several active geysers that we were able to stand right near. The geysers went off every ten minutes. The hot water sprayed straight up and you could feel the heat. Hot underground water is one of Iceland’s greatest resources. Iceland has over 170 hot water pools that are open all year round.

  Day 3

  Today we rode Icelandic horses. The Vikings arrived in Iceland more than 1,000 years ago, bringing with them their small Nordic horses. They are small, gentle, and friendly. Icelandic horses are quite a bit smaller than the horses I have ridden in Montana. I really enjoyed having the chance to ride an Icelandic horse. Doing sightseeing on horseback in Iceland was delightful.

  Day 4

  We took our last walk around town and down to the Harbor. We stopped and bought our last round of souvenirs (纪念品), then took a taxi to the airport. I am really looking forward to our return.

  27. What did the writer do on his first day in Iceland?

  A. He rode an Icelandic horses.

  B. He felt the heat of a geyser.

  C. He went to th e Thingvellir National Park.

  D. He visited a church in the Iceland’s capital.

  28. We can learn from the passage that Iceland ________.

  A. is rich in hot underground water resources

  B. is the most beautiful country in the world

  C. is not fit for traveling because of its geysers

  D. is most famous for its ruins dating back to the Viking Era

  29. What do we know about Icelandic horses?

  A. They can only be found in Iceland.

  B. They were brought to Iceland over 1,000 years ago.

  C. They are very big in size and aren’t friendly.

  D. They are not for visitors to ride in Iceland.

  30. What is this passage mainly about?

  A. How the writer spent his summer.

  B. What to see when traveling in Iceland.

  C. The writer’s traveling experience in Iceland.

  D. The writer’s most unforgettable experience.

  第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项)

  Getting your children to study can be a little like getting them to eat their vegetables.

  31 Make a study time and have it at the same time every day. This will help your kids to learn to schedule their day and will give them a sense of control over how they spend their time.

  Allow them to study in blocks of time, such as for half an hour with a five-minute break in the middle. 32 Ideal(理想的)study times are after dinner or right after school before dinner.

  Never allow your children to study in front of the television, as that will encourage passive activity. 33

  You’ll also need to help your kids find the right place to study. After you’ve set up a good study time for little learners, set up a good place where they can get those creative juices flowing. 34 Make sure there is a table or a desk and a comfortable chair.

  35 This includes helping them out with their homework sometimes and being there for them with the answers to any questions. The input you give your children during study periods will help form a bond and help make studying enjoyable.

  A. Keep the atmosphere light and offer lots of encouragement, too.

  B. Instead, use TV as a treat or a reward when the homework is completed.

  C. Pick a place where your children can study properly.

  D. Finally, spend time with your kids when they’re studying.

  E. Hold them to the schedule they create for themselves.

  F. One of the best ways to form good study habits for your kids is to design a schedule that they keep to.

  G. Try to stop this bad habit by offering some sort of reward.

  第三部分:完形填空(共20小题;每小题l.5分.满分30分).

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并标在答题卷的相应位置。

  Hunter and Josh visited the Chime Long(长隆动物园) Zoo together. The zoo was very large and it was 36 to go everywhere. They had to decide where and which animal to visit as their time was 37 . So they 38 not to retrace(原路返回) after choosing a 39 at every fork(岔路口) .

  A road sign at the first fork 40 one way to the lion quarters and the other to the tiger hill. They decided on the 41 after a 42 discussion because lions were “ the king of the grassland “. The second showed a division going separately to the panda triplets(三胞胎) and swan. They 43 pandas as pandas were the nation’s treasure and went the way. Thus they made choices all along the way and each choice meant 44 what they couldn’t help regretting. But they had to make it, and 45 , for it could bear no delay. If they thought it over they would miss 46 . Only 47 decision could offer more chances for sightseeing and 48 possible regret.

  Life is 49 like this----choices often happen that one has to make, for example, between two 50 jobs, two fascinating wooers(追求者). To get one you 51 to give up the other----you can get half of it. If you 52 time weighing the advantages and disadvantages and calculating gains and losses, you will most likely 53 empty-handedness. Don’t be sad about it. 54 you have got half of the desirable things in life ----something that is 55 to get.

  36. A. impossible B. useful C. useless D. possible

  37. A. enough B. plentiful C. much D. limited

  38. A. realized B. determined C. needed D. stopped

  39. A. crossing B. road C. branch D. highway

  40. A. found B. pointed C. showed D. made

  41. A. former B. latter C. last D. third

  42. A. long B. brief C. repeated D. heated

  43. A. hoped B. wanted C. got D. preferred

  44. A. giving away B. giving in C. giving out D. giving up

  45. A. timely B. slowly C. immediately D. easily

  46. A. more B. most C. less D. least

  47. A. slow B. fast C. short D. difficult

  48. A. rid B. reduce C. increase D. raise

  49. A. most B. exactly C. hardly D. entirely

  50. A. unwanted B. legal C. enjoyable D. desirable

  51. A. continue B. want C. have D. prefer

  52. A. spend B. take C. lose D. kill

  53. A. end up in B. get up C. succeed in D. begin with

  54. A. Even if B. As if C. At most D. At least

  55. A. strange B. hard C. happy D. supported

  第II卷(共60分)

  第一节 单词拼写(共10小题,每小题1分,满分10分)

  根据汉语、首字母或语境提示写出单词

  56. She has been trying hard to catch up with her classmates , however, failing in the examination again __________ (心烦意乱) her a lot.

  57. We were __________(震惊)when we heard of the news that the ship had sunk in the storm.

  58. It is said that our boss is to hold his fifty-year-old birthday party this weekend, but __________ (判断)from his appearance, he seems to be only forty.

  59. As the country’s love for imported food grows, new rules are being introduced to examined the __________(质量)of the food carefully.

  60. It was reported that there was a serious car accident this morning, causing many people __________ (受伤的) and dead.

  61. Peng Liyuan, China’s First Lady, is not only beautiful, but also well e__________.

  62. What’s your a__________ to the problem of students’ bringing cell phones to school?

  63. Wearing sunglasses, the famous actress went shopping without being r__________.

  64. My brother was admitted into Peking University, so many friends offered c__________ on his success.

  65. The Chinese scientist Tu Youyou is d__________ to medicine research and won the 2015 Nobel Prize for her discovery.

  第二节 根据所学课文内容填空。(每空0.5分,共20空,满分10分)

  66. 我不知道这是不是因为我长久没有出门的缘故,我变得对一切与大自然有关的事物都无比狂热。

  I wonder if ________ because I haven’t been able to be _________ for so long that I’ve ______ so _________ about everything to do with nature.

  67. 所以到17世纪,莎士比亚所用的词汇量比以前任何时期都大。

  So by the 1600’s Shakespeare was able to ________ ________ ________ a wider _______ than ever before.

  68. 首先想到沿湄公河从源头到终点骑车旅游的是我的姐姐。

  It was my sister _________ first had the idea to cycle along the entire

  Mekong River from ________ it begins __________ __________ it ends.

  69. 部队组织了队伍将被困的人挖掘出来,并将死者掩埋。

  The army ________ teams to _______ _______ those who were_______ and to bury the dead.

  70. 过去30年所出现的大量法律剥夺我们的权利,阻挡我们今天的进步,一 直到今天,我们还在几乎什么都没有的阶段。

  The last thirty years have __________ the greatest number of laws stopping our rights and progress, until we have _________ _________ __________ where we have almost no rights at all.

  第三节 语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

  In the past there lived a foolish man in a small kingdom 71 (call) Zheng. One day he wanted to buy 72 a pair of new shoes. He measured his 73 with a ruler first and wrote down his size. 74 he was in such a hurry to set out that he left it at home.

  When he arrived at the shoe shop, he felt in the pocket only to find that it was not there. So he made an apology. “I 75 (leave) the measurement at home and don’t know the size. I’ll fetch it in one minute.” 76 these words, he hurried off as fast as his legs could carry him.

  He ran back home, found it and then to the shop again. But still 77 took him quite a while and the shop 78 (close) then. He had gone to all this trouble for noth ing and did not get his shoes.

  Then someone asked him with surprise, “Did you buy the shoes for yourself or someone 79 ?” “For myself, of course.” He answered. “Then 80 don’t you try the shoes on by yourself?”

  第四部分 写作(共两节,满分30分)

  第一节 单句改错(10分)

  以下10个句子,每个句中只有一处错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  81. The old man asked my brother what he had done there two days ago.

  82. It was in Fuzhou where the First National Youth Games were held.

  83. This is the first foreign country which I have visited.

  84. They requested that the problem was discussed at the meeting.

  85. Rather than selling the books at such a low price I prefer to give them to children as jpgts.

  86. Mom often encourages me, “Don’t lose your heart and keep on doing it whatever happens.”

  87. After graduation, she reached a point in her life that she had to decide what to do.

  88. Sally took three friends to the party, none of them I had ever met before.

  89. Only when everyone learns about the traffic rules we make sure about the road

  safety.

  90. The main use that the body makes from food is to supply energy for movement.

  第二节 书面表达(20分)

  假如你是李华,加拿大籍教师Smith于一年前来到你班上任教英语。在他的帮助下,你的英语学习有了很大进步。现在他工作结束,即将离任回国。请你写一封电子邮件对他的工作表示感谢,并预祝他旅途愉快。http://xiezuoyi.com/

  要求:邮件内容需含以下要点:

  1. 过去学习英语困难 (英语单词记不住;害怕开口说英语等)

  2. Smith老师建议 (课余多读英语杂志书籍, 多听英文歌曲;多用英语交流等)

  3. 现在学习情况 (对英语很感兴趣;口语交际能力也得到了提高)

  注意:1. 根据以上内容写一篇短文,不要逐句翻译,可适当展开;

  2. 词数100左右。开头结尾已经给出的部分不计入词数。

  Dear Mr. Smith,

  I am writing to

  I feel sorry that we have to say goodbye now. Thanks again and wish you a pleasant safe journey home.

  Yours,

  Li Hua

  温馨提醒:阅读七选五答案写在答案卷上,机读卡上跳过这五题,留空不要涂,其他按题目序号把答案涂在机读卡上。

  高一期中英语科参考答案

  第一卷

  听 力(30分)1-5 CABBC 6-10 BCBAC 11-15 BAABC 16-20 CBABC

  阅读理解(20分)21-23 DAB 24-26 BCB 27-30 DABC

  阅读七选五(10分)31-35 FEBCD

  完形填空 (30分)36-40 ADBCC 41-45 ABDDC 46-50 ABBDD 51-55 CAADB

  第二卷

  单词拼写(10分)

  56. upset 57. shocked 58. judging 59. quality 60. injured

  61. educated 62. attitude 63. recognized 64.congratulations 65. devoted

  按课文内容填空 (10分)

  66. it’s, outdoors, grown, crazy 67. make use of, vocabulary

  68. who, where, to where 69. organized, dig out, trapped

  70. seen; reached a stage

  语法填空(10分

  71. called 72. himself 73. feet 74. But 75. have left

  76. With 77. it 78. was closed 79. else 80. why

  单句改错(10分)

  81. ago改成before 82. where 改成that 83. which 改成that

  84. was 改成be 85. selling 改成 sell 86. 去掉your

  87. that 改为where 88. them改成 whom或none前面加but

  89. we前面加 can 90. from改of

  One possible version:

  Dear Mr. Smith,

  I am writing to express my sincere thanks to you for your great help with my English learning during the past year.

  I can well remember that once I had much trouble in learning English. I couldn’t remember new words and phrases. What’s worse, I was afraid of speaking English. However, you advised me to read more English magazines and books in my spare time, and listen to English songs. At school, I try to communicate with my teacher and classmates as often as possible. With your help, I have made rapid progress in learning English. At present, I show great interest in it and my oral English has been improved a lot. In a word, as long as we practice speaking English more, we will have a good command of it..

  I feel sorry that we have to say goodbye now. Thanks again and wish you a p leasant safe journey home.

  Yours,

  Li Hua

  听力 原文:

  (Text 1)

  W: Good afternoon, sir. What can I do for you?

  M: Tomorrow is Father’s Day. Do you have anything to recommend?

  (Text 2)

  M: We’re going to listen to a lecture about environmental protection.

  W: Really? I thought we were going to see an exhibition.

  (Text 3)

  W: Leo, a girl is waiting for you in the hall.

  M:It must be Jenny. I made a dinner date with her yesterday.Would it be all right if I go now?

  W:Sure. It’s time for lunch.

  (Text 4 )

  W: How many pages do you expect us to write for this paper?

  M: Less than ten pages.

  M: When should we hand it in?

  M: Before December 17th.

  (Text 5)

  M: Hi, would you like some help?

  W: Well, I’m looking for something I saw at a friend’s house a few days ago. It’s a Chinese style wooden chair.

  M: You’re in the right store. In the past they were $62 each, but the new ones are 3 dollars more.

  W: Okay, I’ll take one.

  (Text 6)

  M: Lucy, I heard that you got a part-time job. Is that true?

  W: Yes, Jack. I am working as a guide in our city’s museum. I explain basic details about pictures, items and the like to the visitors.

  M: That sounds like a hard job. You must have to learn a lot about history.

  W: I do, but that’s OK. I like reading about the past. History helps us know what to do in our present situation. I love the job.

  M: You will learn a lot in this job.

  W: And, most importantly, I can get some good work experience.

  (Text 7)

  W: David, where did you get so many old books?

  M: Some graduates were selling their used books. They were really cheap, so I bought some.

  W : Bur aren’t you leaving China in two weeks? How can you finish reading so many books?

  M: I’ll take them back to America. I want to continue to improve my Chinese, so they’ll be very helpful.

  W: When will you come to China again?

  M: I don’t know. Maybe several years later. Or maybe next ye ar.That all depends.

  W: Depends on what?

  M: It depends on whether my mom will recover or not. If she is still ill, I cannot leave her to work in China.

  (Text 8)

  M: I’d like to congratulate you on your wonderful performance.

  W: Thank you very much.

  M: I read about you in the newspaper and decided to come and hear you play. I have travelled many miles and I’m very glad I made the effort.You played the piano beautifully. What are your next plants?

  W: At present I’m giving a lot of concerts. Fortunately people want to come and hear me play, but I’m getting very tired of travelling.

  M: Why are you working so hard?

  W: I’m planning to start a school, so I’m trying to save as much money as possible.

  M: What kind of school?

  W: A music school for disabled children, I think they have the right to receive an education just like any other children. At the moment there are very few such schools in my country. Unfortunately it will cost a lot of money to start one.

  M: But I’m sure a lot of people will support you, I hope you will be able to realize your dream.

  (Text 9)

  M: Ivy, how do you like your new apartment?

  W: Well, I wish I hadn’t moved in. The man who lives upstairs often plays the piano till midnight. I really cannot stand it.

  M: Why don’t you ask him to stop?

  W: I’ve tried, but it doesn’t work. He never listens to me.What’s worse, he isn’t the only one that I cannot stand. The woman who lives across the hall often comes over to borrow things, but she seldom returns anything.

  M: Then don’t lend her anything.

  W: Now I don’t even open the door when she knocks, but it makes me uncomfortable. I’m afraid I’ll have to move again.

  M: You can move in with my sister Susan.The girl Jennifer who was sharing her apartment has moved out, so she has an extra room now.

  W: That’s great.Your sister is such a good girl. Everyone likes her. I’ll call her and move as soon as possible. After all, I need to sleep very well every night in order to do well in the coming exam.

  (Text 10)

  Hi! I am a boy from England. I have a big family, my dad, mom, elder sister and younger brother. I’d like to tell you a little about our everyday life.

  The day starts at about 7 o’clock when Dad and Mom get up. We have breakfast at 8 o’clock. After breakfast, my sister, my brother and I put on our school uniforms and go to school. Dad goes to work by car. Mom, my sister, my brother and I go to school by bus. My mom works in a hospital near our school. School starts at 9:00am and it is over at 3:15 pm. After we get home, my sister, brother and I usually watch TV. Dad usually gets home at about 6:30 pm. We eat dinner at about 7:00 pm. In the evening, my sister, my brother and I usually do our homework before watching TV again. Mom helps us with our homework. On Saturday, my brother goes to the football club, my sister goes to dance classes, and I go to the basketball club. On Sunday, we usually go to the park or movies together.

  上学期高一英语上册期中试卷

  第Ⅰ卷(选择题部分 共85分)

  第一部分:听力(共两节,满分20分)

  第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. When will the plane take off ?

  A. At 5 : 15 B. At 5 : 30 C. At 5 : 00

  2. Who might Mr. Peterson be ?

  A. A new professor B. A department head C. A company director

  3. What are the speakers going to do ?

  A. See an exhibition B. Have a meeting C. Listen to a lecture

  4. How much does the pen cost?

  A. 13 yuan B. 27 yuan C. 7 yuan

  5. Why is the man late?

  A. He could not walk fast. B. He failed to catch his bus again. C. His clock stopped.

  第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听下面一段对话, 回答第6和第7题。

  6. For whom does the woman probably want to buy a ski jacket?

  A. For her husband. B. For her son. C. For her daughter.

  7. Why doesn’t the woman buy the jacket?

  A. It’s too expensive. B. It’s too big. C. She doesn’t like the colors.

  听下面一段对话, 回答第8和第9题

  8. What do we know about Bob’s illness?

  A. He must have got it in India.

  B. He must have worked too hard.

  C. He must have been badly treated when ill in India.

  9. What is NOT true about Bob’s illness?

  A. He is getting better and better.

  B. He should have seen a doctor earlier.

  C. It was too late to send him to the hospital.

  听下面一段对话, 回答第10至第12题

  10. Why is the man at the shop?

  A. To order a camera for his wife

  B. To have a camera repaired

  C. To get a camera changed

  11. What color does the man want?

  A. Pink B. Black C. Orange

  12. What will the man do afterwards?

  A. Make a phone call B. Wait until further notice C. Come again the next day

  听下面一段对话, 回答第13至第16题

  13. What does the man want to celebrate?

  A. His 18th birthday B. His 19th birthday C. His 20th birthday

  14. Where does the man want to celebrate his birthday?

  A. In a bar B. At his home C. In a restaurant

  15. What does the woman suggest?

  A. Making a salad B. Buying some flowers C. Buying some drinks

  16. When will the man order a birthday cake?

  A. On Saturday morning B. On Saturday afternoon C. On Sunday morning

  听下面一段独白, 回答第17至第20题

  17. Who is the speaker?

  A. An official B. A tourist C. A guide

  18. When can you come if you want to see how bread was baked 200 years ago?

  A. On Sunday afternoon B. On Tuesday morning C. On Saturday afternoon

  19. Where did Sir Henry come from ?

  A. England B. The USA C. France

  20. How many interesting places are mentioned here?

  A. Two B. Three C. Four

  第二部分 英语知识运用(共两节,满分35分)

  第一节:语法和词汇知识(共15小题;每小题1分,满分15分) 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。

  21. My boss is not satisfied with me and is always finding ________ with me, in my work, even in my personal life, just everywhere.

  A. error B. mistake C. fault D. challenge

  22. Beth, who gave up his ________ job as a game show host in England, is now an English professor in Beijing University.

  A. former B. enjoyable C. extra D. fond

  23. -- Tom is ill in hospital, and tomorrow ________ Sunday.

  -- I’m sorry to hear that. I ________ go and see him. We are good friends.

  A. will be, am going to B. is, will

  C. is going to be, shall D. is, am to

  24. The students who are sitting at the back of the classroom, please keep quiet, ________?

  A. do you B. don’t they C. aren’t you D. will you

  25. -- How terrible it was when we were travelling in Viet Nam last month!

  -- You are here, safe and sound, ________.

  A. somehow B. somewhere C. anyhow D. anywhere

  26. When it comes to the Island of Diaoyu, we Chinese people are ready to defend it ______ any invasion because our country is independent ______ any superpower (超级大国) in the world.

  A. against, from B. from, against C. from, of D. of, from

  27. Daniel’s father thinks that children are not supposed to live in a family ________ mistakes go unpunished, or they won’t respect their parents.

  A. that B. which C. where D. whose

  28. -- It will be more than two years before we take the college entrance examination.

  -- I don’t think so, we must ________ every hour in order to go to a famous university.

  A. make most of B. make best of C. make good use of D. make best use of

  29. Although GM food is a scientific project ________ many scientists have been devoting their time and energy, many people in the world are doubting whether it’s worth the efforts.

  A. to which B. for which C. about which D. on which

  30. As a secretary Mr. Li always keeps the manager ________ of what’s going on at home and abroad, so he deserves ________.

  A. to be informed, to be praised B. informing, praising

  C. informed, praised D. informed, praising

  31. British school starts around 9 a.m., which means students coming from China can get up an hour later ________, as schools in China begin before 8 a.m..

  A. than normal B. at a discount C. than usual D. by coincidence

  32. The leader in charge insisted that Qidong TV Station ________ a program to raise academic levels, which suggested that he ________ middle school students.

  A. should start, should care about B. must start, should care about

  C. started, cared about D. start, cared about

  33. The advice columnist is very happy now, for Jane just called to tell him that his advice ____very well,_____ hadn’t been expected.

  A. worked out; which B. went on; as C. turned out; that D. worked out; who

  34. It was boring that my aunt would talk about my examination marks without bringing any jpgts ________ she came to visit me.

  A. the first time that B. every time when

  C. every time D. for the first time

  35.Whenever and wherever we are, keep in mind that we should listen more to others. It’s

  wrong to express ourselves without thinking. Just as we all know, __________.

  A. a good beginning makes a good ending B. a still tongue makes a wise head

  C. a great hope makes a great man D. a good husband makes a good wife

  第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

  请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  In 2012, I had just recovered from a serious illness when I received an invitation to a writer's conference in Orlando, Florida. My family persuaded me that a(n) 36 might be just what the doctor ordered, so off I 37 .

  Arriving in the Sunshine State was rather tiring, but I 38 to catch a taxi to my 39 and settle in. Next morning, I took another 40 to the shopping centre to buy a few souvenirs. 41 I went to a cafe to have lunch, but all the tables were 42 . Then I heard a friendly voice saying, "You can 43 my table."

  I gratefully sat down with the 44 lady and we had a happy lunch together. As the 45 drew to a close she asked how long I would be in Orlando. I had already told her that I hadn't 46 a car, and hadn’t realized how 47 taking taxis would be, After a while she said, "My dear, don’t use any more taxis. I’m retired and it would be my pleasure to 48 you wherever you wish." I told her that I couldn’t put her to that 49 ,but she brushed aside my protests (反对).She asked me where I was 50 and next morning she was waiting at my apartment at the 51 time to take me to Disney World. She spent some time with me before leaving me to 52 alone. At the end of the day, she 53 to take me back to my accommodation. I 54 her money but she refused to take any.

  I’ll never forget that wonderful lady who, through her 55 , filled my brief holiday in Florida with wonderful memories.

  36. A. holiday B. ceremony C. operation D. experiment

  37. A. kept B. went C. dropped D. knocked

  38. A. intended B. promised C. managed D. deserved

  39. A. hospital B. company C. university D. accommodation

  40. A. colleague B. passenger C. suitcase D. taxi

  41. A. Instead B. First C. Later D. Once

  42. A. classified B. occupied C. decorated D. painted

  43. A. share B. reserve C. set D. possess

  44. A. old B. poor C. innocent D. stubborn

  45. A. journey B. meal C. speech D. interview

  46. A. donated B. repaired C. hired D. guided

  47. A. convenient B. worthwhile C. unfortunate D. expensive

  48. A. inspire B. entertain C. call D. drive

  49. A. business B. argument C. trouble D. challenge

  50. A. working B. staying C. moving D. shopping

  51. A. appointed B. limited C. favourite D. regular

  52. A. digest B. explore C. perform D. calculate

  53. A. forgot B. refused C. returned D. preferred

  54. A. sent B. lent C. offered D. owed

  55. A. confidence B. dignity C. curiosity D. kindness

  第三部分: 阅读理解(共15小题, 每小题2分, 满分30分)

  阅读下列短文, 从每题所给的四个选项中选出最佳答案, 并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Hotel Icaria Barcelona

  Hotel Location

  Hotel Icaria Barcelona is 330 yards from Barcelona’s Nova Icaria Beach. It is located in the Olympic Port area, a 10-minute walk from Ciutadella Park and Barcelona Zoo. Ciutadella Metro Station is half a mile away, and is just 2 stops from Barcelona Cathedral (大教堂) and the historic Gothic Quarter.

  Hotel Facilities

  General Restaurant, 24-Hour Front Desk, Non-Smoking Rooms, Rooms / Facilities for Disabled Guests, Family Rooms, Luggage Storage, Smoking Area.

  Activities Sauna, Fitness Centre, Wellness Centre, Table Tennis, Hiking, Cycling, Steam Bath, Outdoor Swimming Pool.

  Services Meeting Facilities, Business Centre, Laundry, Dry Cleaning, VIP Room Facilities, Ironing Service, Fax / Photocopying, Ticket Service.

  Internet Wi-fi is available in the entire hotel and is free of charge.

  Hotel Policies

  These are general hotel policies for Hotel Icaria Barcelona. As they may vary per room type, please also check the room description.

  Check in 14:00 - 00:00 hours Check out Until 12:00 hours

  Cancellation / Prepayment Cancellation and prepayment policies vary by room type. Please ENTER THE DATES OF YOUR STAY and check the conditions of your required room.

  Children and extra beds One child under 2 years stays free of charge in a baby cot (婴儿床).

  All children under 12 years stay free of charge when using existing bedding.

  One older child or adult is charged ? 34 per night and person in an extra bed.

  Groups When booking more than 5 rooms, different policies and additional supplements may apply.

  Terms & Conditions

  Your reservation is absolutely safe. All personal data is encrypted and will only be used to process your booking. For more information, read our PRIVACY STATEMENT. Booking-k will not charge you any reservation fees for making this booking.

  56. Hotel Icaria Barcelona allows you easy access to the following EXCEPT ________.

  A. the stadiums where you can have sports

  B. the seaside where you can relax yourself

  C. the places where you can take trains or buses

  D. the building where you can attend a religious service

  57. The underlined word “encrypted” in the last section probably means “________”.

  A. analyzed B. stored C. collected D. protected

  58. It can be inferred from the advertisement that _______.

  A. smoking is completely forbidden in the hotel

  B. every room follows the same hotel policies

  C. policies may be in your favor if you book 6 rooms

  D. an extra bed can be provided for you free of charge

  B

  Knut lived in Berlin’s zoo. He was four and raised by zookeepers since a cub (幼崽) after his mother deserted him.

  Now reports say the attention-¬loving polar bear was found dead in a pool in his cage at the Zoologischer Garten Berlin Saturday, with no immediate cause of death announced.

  “This is awful,” said Berlin’s mayor Klaus Wowereit, according to the Sydney Herald. “We had all taken him to our hearts. He was the star of the Berlin Zoo.”

  Most reports say Knut was alone when he died, as visitors watched him suddenly fall into the water. The known news site TMZ-k carried news of his death and says People for the Ethical Treatment of Animals’ German branch had previously complained that Knut suffered a lot from his mother and other bears.

  Knut was very famous to many people, only because he seemed to love the limelight (出风头). After his first performance at the popular zoo, he became its star attraction, raising much income for the zoo and producing toys, DVDs and more. He was not diagnosed as being ill at the time, reports say. An investigation (调查) into the cause of his death is underway.

  To everyone’s surprise, his beloved keeper, Thomas Doerflein, also died at an early age. Doerflein died at 44 in 2013 in his apartment after he had fed the cub and slept by its side, but later was told no longer to play or wrestle with Knut. At that time Knut was becoming an adult polar bear and considered too dangerous to interact with closely. Doerflein reportedly suffered a heart attack. Knut acted unhappily after his friend’s death.

  59. When Knut was four, ________.

  A. he left his birthplace B. he became homeless

  C. he was kept by zookeepers D. he went into a zoo by mistake

  60. We know from the passage that Knut ________.

  A. became a popular toy B. was well protected in the zoo

  C. brought in lots of money for the zoo D. was the only important cub in the zoo

  61. It can be inferred from the passage that ________.

  A. nobody saw Knut when he fell into the water

  B. Knut and his keeper loved each other deeply

  C. Knut and his keeper died of the same disease

  D. Knut’s mother and other bears were nice to Knut

  62. What would be the best title for the passage?

  A. Knut Died of Strange Disease

  B. Knut — a Popular Polar Bear in the Berlin Zoo

  C. A Popular Polar Bear Was Rescued in the Berlin Zoo

  D. A Popular Polar Bear Found Dead in a Mysterious Situation

  C

  “People should have one meat-free day a week if they want to make a personal and effective sacrifice(牺牲) that would help deal with climate change,” the world’s leading authority on global warming has told The Observer.

  Dr Rajendra Pachauri, chair of the United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change, said that people should then go on to reduce their meat consumption even further.

  Pachauri, who was re-elected the panel’s chairman for a second six-year term last week, said diet change was important because of the huge greenhouse gas emissions (排放) and other environmental problems associated with raising cattle and other animals. “It was relatively easy to change eating habits compared to changing means of transport,” he said.

  The UN’s Food and Agriculture Organisation has estimated that meat production accounts for nearly a fifth of global greenhouse gas emissions. These are produced during the production. For example, ruminants (反刍动物), particularly cows, give off a gas called methane(甲烷), which is 23 times more effective as a global warming agent than CO2.

  Pachauri can expect some opposite responses from the food industry to his advice, though last night he was given unexpected support by Masterchef presenter and restaurateur John Torode. “I have a little bit and enjoy it,” said Torode. “Too much for any person is bad. But there’s a bigger issue here: where the meat comes from. If we all bought British and stopped buying imported food, we’d save a huge amount of carbon emissions.”

  Professor Robert Watson, the chief scientific adviser for the Department for Environment Food and Rural Affairs, said government could help educate people about the benefits of eating less meat, but it should not regulate. “Eating less meat would help, there’s no question about that,” Watson said.

  However, Chris Lamb, head of marketing for pig industry group BPEX, said the meat industry had been unfairly targeted and was working hard to find out which activities had the biggest environmental impact and reduce them. “Some ideas were contradictory,” he said. “For example, one solution to emissions from cattle and other animals was to keep them indoors, but this would damage animal welfare. Climate change is a very young science and our view is there are a lot of simple solutions being proposed.”

  63. What is directly related to global warming?

  A. Consumption of meat. B. Growth of cattle.

  C. Methane from ruminants. D. Processing of meat.

  64. Who holds a view opposite to the others’ in the passage?

  A. Rajendra Pachauri. B. John Torode. C. Robert Watson. D. Chris Lamb.

  65. It is implied in the passage that _____.

  A. we should try to keep away from cattle B. ruminants should not be left outdoors

  C. the meat industry will soon close down D. we must do our duty to save the earth

  66. Which of the following might be the best title for the passage?

  A. Less meat, slower global warming

  B. More animals, more greenhouse gas

  C. Less imported food, better our environment

  D. Greater diet change, smaller climate change

  D

  Bobby Qualls was shopping when he received a text message: Fire on Beechmont, one-story house, child trapped inside. “I was picking out jpgts for the family our engine house adopted for Christmas,” remembers Qualls, who has been fighting fires in Memphis for 24 years. “I had this sinking feeling as I got in my car and headed over.”

  The last time Qualls had been on Beechmont Street was to install smoke detectors (感应器) at the Bateman-Tubbs home. He’d been on a secret task to see if they needed extra help during the holidays. There he discovered that the four Bateman-Tubbs children were sleeping on bare mattresses (床垫), and he found two of the boys playing outside in 30-degree weather with no shoes or coats.

  Qualls learned that Leonard Tubbs was doing his best to make ends meet laying floors while Kimberly Bateman stayed home with the kids.

  “When Bobby told me his team wanted to be Secret Santas and buy my kids toys, at first I thought we didn’t need any help,” Bateman recalls. “It really touched me. I told him what the kids really needed was warm clothes.”

  That’s exactly what Qualls was shopping for on December 9, 2010: winter jackets for Christopher, seven; JoJo, four; Madison, one; and two-month-old Charles. While driving over to Beechmont Street, he dialed Bateman’s cell phone. She answered on the first ring, screaming, “The house is on fire—JoJo’s trapped inside!”

  By the time Qualls reached the house, the family had gotten out, but their home was severely damaged. His coworkers had found JoJo hiding under a pile of clothes in a back bedroom. He had stopped breathing and had been given CPR(心肺复苏) and rushed to the hospital. Qualls learned that JoJo was now on life support and might not make it through the night. He rushed to the hospital with Lt. Mark Eskew, who placed a stuffed teddy bear in a firefighter’s suit on JoJo’s bed.

  “I just kept praying my little boy would open his eyes,” Bateman recalls. “There was nothing else I could do. They were pumping black and thick liquid out of his lungs and stomach for days.”

  After a few days, though, JoJo regained consciousness, and the tubes were taken out of his throat. While he began to slowly recover, the local newspaper and TV stations got hold of the story, and the Secret Santa Plan of Qualls and his fellow firefighters snowballed. Before long, the fire station was overflowing with boxes of toys, food, towels, and clothes. People called, wanting to donate furniture and appliances (电器) too. By December 23, Bateman and Tubbs had moved their kids into a new rental home. By Christmas Eve, JoJo was ready to leave the hospital, and the firefighters were ready to deliver the family their very own Christmas miracle.

  “These guys aren’t just firefighters,” says Bateman, “they’re our guardian angels. If they hadn’t installed a smoke detector that first day they came to our house, we wouldn’t have known when the fire started. Then they went the extra ten miles to give us a Christmas.”

  67. What did Qualls do after he received a text message?

  A. He drove to the burning house. B. He hurried to the fire station.

  C. He went to pick out jpgts. D. He went shopping in Beechmont.

  68. Who saved JoJo out of the burning house?

  A. Bobby Qualls. B. Leonard Tubbs. C. Kimberly Bateman. D. Firefighters.

  69. We can infer from the reading that _______.

  A. JoJo is a naughty child B. smoke detectors are very useful

  C. Tubbs’ home is filled with jpgts D. the fire was caused by the bare mattress

  70. The purpose of this story is to _______.

  A. encourage people to install smoke detectors

  B. advise people to take good care of their children

  C. ask people to give jpgts to the firemen

  D. praise the firemen for their good deeds

  第Ⅱ卷(非选择题部分,总分35分)

  第一部分 :单词拼写(共10题,每题0.5分,总分5分)

  71. The speech contest will be held next Friday. I must make full ___________(准备)for it.

  72. He doesn’t a______________ of me leaving here, but I won’t change my mind.

  73. Climbing Mount Everest is a c______________ task to all mountain climbers.

  74. Have you anything to say in __________(解释)of your rudeness?

  75. We got into an a________________ about whether to go by sea or by air and then asked Mr. Li for advice.

  76. Her father f___________ her to marry the poor boy, which made her very sad.

  77. While the TV is on, it’s hard for me to c_____________ my mind on the homework.

  78. Now that I am fatter, my doctor has advised me to go on d_________.

  79. I was so _____________(尴尬) when I was wakened by my teacher in class.

  80. It is illegal to use the fire alarm except in case of ____________(紧急情况).

  第二部分 :完成句子(共20空,每空0.5分,总分10分)

  81. 丹尼尔双臂抱在胸前,看起来很不高兴。

  Daniel ______ his arms _______ and looks upset.

  82. 很多青少年感到孤独,好像没有人理解他们以及他们正在经历的变化。

  Many teenagers feel lonely, as if no one understands them and the changes they

  are _________ _________.

  83. 爸爸和妈妈度假回来,比预期要早一天。

  Mum and Dad arrive back from vacation a day _______ ______ ______.

  84. 我们非常乐意接受你的建议。We are _____ ______ ready to accept your advice.

  85. 他还告诉我们赢得尊敬的最佳途径就是专心学习并取得好成绩。

  He also told us that the best way______ ________ ________was to _________ourselves ______study and achieve high grades .

  86. 我发现这里布置的家庭作业不像我以前在原来学校时那么繁重。

  I found that the homework ______ not _______ heavy________ _________ I used to get in my old school.

  87. 她一进入房间便坐下来看书。

  __________ _______ the room ,she sat down and began to read.

  第三部分:任务型阅读 (共10小题;每小题0.5分,满分5分)

  请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

  Parents can help their seventh and eighth grade students stand out in and out of their English classroom by introducing them to newspapers. Newspapers not only offer information on current events, but they can also be used to test your child's knowledge of grammar, vocabulary, and more.

  Who, What, Where, When, Why, and How

  Have your child read the first couple of paragraphs of a news story. Ask them to write down all of the important facts, such as who, what, where, when, why and how. This helps parents to see if their children comprehend the basic facts and information they read.

  Grammar

  Parents can monitor a child's understanding of grammatical parts of speech (词性) without a grammar textbook. Ask your child to read a paragraph in an article and then list a specific number of nouns, verbs, adjectives, adverbs, pronouns, prepositions and the like, which serves more of a test of their grammatical knowledge. Encourage them to list each of these parts of speech in a paragraph. Then, reread the paragraph to see if they missed anything.

  Persuasion

  Ask your child to select an advertisement from the newspaper. Have them investigate how specific words or phrases influence their feelings about a particular product. Then, encourage them to create an advertisement of their own for an item they do not like. Tell them not to show their true feelings and try to make people want to buy this unwanted item. After that, ask them to list the persuasive techniques used in their ad.

  Facts vs Opinions

  Select an editorial for your middle schooler to read. Have your child divide a piece of paper into two columns, one marked fact, and the other marked opinion. Have your student decide which column it fits under. This will help your child better understand facts versus opinions. Another related exercise is responding to an editorial. Encourage your child to write letters to the editor or responses to editorials or other articles. Before your child sends his or her letter, check the opinion section to see what requirements there are.

  Headlines and Synonyms (同义词)

  Ask your middle schooler to rewrite a couple of headlines using the synonyms of the original words. Compare the headlines. Do the original versions or the rewrites sound better? This is a great exercise to help students learn synonyms and expand their vocabulary.

  If you find your seventh or eighth grade child is struggling with these newspaper activities, it may be an indicator that they have fallen behind in their reading skills. These activities were designed with a seventh or eighth grader in mind; therefore, while they are educational, they should be more of reinforcement (增强) instead of a major reading challenge.

  Outline Supporting details

  An approach to learning 88 students in seventh and eighth grades to newspapers can be helpful in learning English.

  Newspaper 89 ● Ask students to read the first paragraphs of a news story and write down the important and 90_ facts to see if they can understand them.

  ● Have students read an article and list different parts of speech to improve their understanding of 91 .

  ● Select an ad and ask students to find the persuasive expressions 92

  in it, and then create their own ad for a product they dislike.

  ● Select an editorial and have students 93 facts from opinions. After that encourage them to write a 94 to an editorial.

  ● Ask students to write a few synonyms and compare them with the 95

  headlines to help them with their vocabulary expansion.

  Possible results ● It may 96 that a child is poor at reading if he or she has 97 _

  with these activities.

  ● These activities, designed for special graders, can not be used as a major reading challenge.

  第四部分:写作 (15分)

  亲爱的同学们,从八月底到现在,高中生活已经两个月了!初中的学习生活( junior school life)也许还历历在目,但崭新的高中(senior school)生活更值得你有所憧憬、有所作为。请你写一篇短信给你的初中英语老师,信中需表达以下要点:

  1、感谢帮助。

  2、在高中认识了更多的同学和老师,和大家相处愉快。

  3、新环境中出现了一些问题,比如……(至少写两点)

  4、希望老师回信给出建议。

  5、盼望再次见到老师,祝福老师。

  要求:词数100左右;可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯。

  Dear teacher,

  How time flies! It’s almost two months since my senior school life began.________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ Yours,

  Li Hua

  高一年级英语试卷答案

  一.听力(每小题1分,共20分)

  1-20. BCCAC / CAACC / ABABC / ACCAB

  二.单项填空(每小题1分,共15分)

  21-35. CABDC / CCCAD / CDACB

  三.完形填空(每小题1分,共20分)

  36-55. ABCDD/ CBAAB/ CDDCB / ABCCD

  四.阅读理解(每小题2分,共30分)

  56-70. ADC/ CCBD/ CDDA/ /ADBD

  五.单词拼写(每空0.5分,共5分)

  71. preparations 72 approve 73. challenging 74. explanation 75. argument

  76. forbade/forbad 77. concentrate 78. diets 79. embarrassed 80. emergency

  六.完成句子(每空0.5分,共10分)

  81. has ; crossed 82. going through 83. earlier than expected 84. more than

  85. to earn respect ; devote ; to 86. was as ; as what 87. On/ Upon entering

  七.任务型阅读(每空0.5分,共5分)

  88. Introducing 89. activities 90. basic 91. grammar 92.used

  93. tell / distinguish 94. response / reply 95. original 96. indicate / show

  97. difficulty / trouble

  八.作文 (15分)

  A possible version :

  Dear teacher,

  How time flies! It’s almost half a year since my senior school life began.

  First, I want to say “Thank you very much” from the bottom of my heart, because you helped me greatly with my study so that I could make great progress.

  Now I also feel lucky to know more excellent classmates and teachers. We make friends, and help each other greatly. However in the new environment, some problems come along with my study and daily life.( for example, I am no longer the most excellent student.……)So I hope you can answer my letter and give me some advice.

  I’m looking forward to seeing you again.. I wish you happy and healthy all the time.

  Yours,

  Li Hua

  关于高一英语上学期期中试卷

  第一部分:阅读理解(共两节,满分40 分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

  A

  Computer programmer David Jones earns £35,000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank ready to let him have a credit card (信用卡). Instead, he has been told to wait another two years, until he is 18. The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job. David’s firm releases (推出) two new games for the fast throwing computer market each month.

  But David’s biggest headache is what to do with his money. Even though he earns a lot, he cannot drive a car, take out a mortgage (抵押贷款), or get credit cards. David got his job with the Liverpool-based company four months ago, a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop. “I got the job because the people who run the firm knew I had already written some programs,” he said. David spends some of his money on records and clothes, and gives his mother 50 pounds a week. But most of his spare time is spent working.

  “Unfortunately, computing was not part of our studies at school,” he said. “But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. I knew what I wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway.” David added:“I would like to earn a million and I suppose early retirement is a possibility. You never know when the market might die away.”

  1. In what way is David different from people of his age?

  A. He often goes out with friends. B. He lives with his mother.

  C. He has a handsome income. D. He graduated with six O-levels.

  2. What is one of the problems that David is facing now?

  A. He is too young to get a credit card. B. He has no time to learn driving.

  C. He has very little spare time. D. He will soon lose his job.

  3. Why was David able to get the job in the company?

  A. He had done well in all his exams. B. He had written some computer programs.

  C. He was good at playing computer games. D. He had learnt to use computers at school.

  4. Why did David decide to leave school and start working?

  A. He received lots of job offers. B. He was eager to help his mother.

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词 2.只允许修改10处,多者(从11处起)不计分

  After five years away in my hometown, I find that the neighborhood which I used to living in has changed a lot. The Sichuan Restaurant and the older fish shop across the street from our middle school were gone. There exist now a park where has a small river running through. The factory at the corner of Friendship Street and Zhongshan Road has been moved out of the city, and sports center has been built in their place. The market at the corner of Friendship Street and Xinhua Road has been given way to a supermarket. Besides the bookstore next to our middle school is still there.

  第三节 书面表达 (满分25分)

  假设你是高中生李华,有感于校园中存在的随意涂写(to scribble) 和乱丢垃圾(to litter)的行为,请用英语给校长写一封100-120个词的信。信中应包括以下内容:

  1.说明写信目的;

  2.对这些行为进行批评;

  3.提出建议。

  注意:信 的抬头、落款及信得第一句已给出(不计词数)。

  November 4, 2015

  Dear Mr. Headmaster,

  I am Li Hua, a student from Class 1, Senior I.

  ___________________________________________________________________________

  Yours faithfully,

  Li Hua

  高一学年期中考试英语试题

  一、选择题

  共计40道题。其中1-20题每题2分,共40分;21-40题每题1.5分,共30分。

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

  C A B C B C A C C B C D A B B D B E G C

  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

  D C A B B A C B D A D B C B B C C D A A

  二、语法填空(15分):

  41. what 42. on 43. fashionable 44. Amazingly 45. which

  46. to describe 47. called 48. Experts 49. the 50. so

  三、单词拼写(10分)

  51. exhausted 52. strictly 53. assistant 54. disappear 55. souvenirs

  56. serious 57. description 58. encouraged 59. translated 60. fluently

  四、改错(10分):

  After five years away in my hometown, I find that the neighborhood which I used to living in has ch anged a lot. The

  from live

  Sichuan Restaurant and the older fish shop across the street from our middle school were gone. There exist now a park

  old are exists

  where has a small river running through. The factory at the corner of Friendship Street and Zhongshan Road has been

  that/which

  moved out of the city, and ∧ sports center has been built in their place. The market at the corner of Friendship Street and

  a its

  Xinhua Road has been given way to a supermarket. Besides the bookstore next to our middle school is still there.

  But

  作文范文(25分):

  November 4, 2015

  Dear Mr. Headmaster,

  I am Li Hua, a student from Class 1, Senior I. I am writing to draw your attention to some improper behaviour among us students: littering and scribbling. It makes our school dirty and unpleasant, and does harm to the image of our school. I always feel ashamed whenever I see this. It is clearly not appropriate for a student to litter and scribble about. I wonder if the school could place more dustbins around and set up specific rules against such behaviour. At the same time, students should be encouraged to develop good habits and better behave themselves. I believe that, with the joint efforts of both teachers and students, our school will become a more enjoyable place in the near future. Thank you for your consideration. Yours faithfully,

  Li Hua

2019第一学期高一英语期中试卷》阅读地址:http://haoshilao.com/317239/